Ehandelsskolan

WordPress – Ett av världens bästa Content Mangement system?

Marknaden fick 2003 skåda lanseringen av WordPress. Efter att ha skapats för att vara ett system för att hantera bloggar driver det i dagsläget 60 miljoner sajter av varierad sort. Detta CMS gör bruk av PHP som programmeringsspråk, och dess databas heter MySQL. Programmeringsspråket är PHP, databasen heter MySQL. Eftersom arbetet med redigering görs i användargränssnittet är FTP klienter överflödiga.

Ge din hemsida en ansiktslyftning med ett nytt tema

Skillnaden mellan att ha ett högkvalitativt tema som betonar bilder eller att inte göra det är som dag och natt! Sidans yttre egenskaper kan vara avgörande för webbsurfarens intryckt. Se till att ha rätt att posta bilderna du valt då reglerna som behandlar upphovsrätt är stränga.

Internetmarknadsföring

Idag är det otroligt viktigt för organisationer över hela världen att nyttja nätet som kanalmedium för marknadsföring. Det höga tempot underlättar skapandet av moderna typer av kontakter. Vid användning av listig marketing finna alla förutsättningar för att nå ut till gigantiska antal människor på Facebook, tack vare att det existerar drygt en miljard användarkonton. Sliders har kommit att bli omtyckt av såväl bolag som privatpersoner, och är en typ av bildspel. De oerhört många insticksprogram som kan implementeras för att lägga upp denna effekt, gör det möjligt till och med för användare utan erfarenhet att skapa moderna och tilltalande hemsidor. Många plugins är kostnadsfria men finns möjlighet att betala för avancerade insticksprogram för sliders, och dessa har kundtjänst och ytterligare funktioner.

Smarta länkar

För att synas på bästa sätt på nätet och dyka upp högt upp i sökresultaten när någon använder en sökmotor så gäller det att ha bra länkar som håller kvalitet. Det finns webbkataloger som antingen är gamla eller helt enkelt inte hanteras på ett professionellt sätt och därmed är en länk där med allra största trolighet värdelös, om inte värre. Det gäller att finna en välorganiserad och välbesökt katalog. Det kan naturligtvis vara svårt att veta vad som är tecken på att en webbkatalog är seriös, men om den har gott om tydliga kategorier och många listade seriösa länkar så är det ett gott tecken. Detta innebär nämligen att fler använder den för att öka sin tillgänglighet på nätet och då sannolikt även de som använder nätet för att finna vad de söker. Du vill ju att din webbsida enkelt hittas då någon söker efter en specifik tjänst, produkt eller ett ämne så att använda webbkatalogerna är snäppet smartare än att bara hoppas på att din sida dyker upp i en vanlig sökmotor.

När du väl hittat en katalog som du vill använda dig av så är det mycket enkelt att lägga till en länk till din sida. Du fyller i ett formulär på sidan där du skriver in din hemsidas namn och URL samt ditt namn och annan relevant info. Sedan har du ett begränsat antal ord att använda för att beskriva vad din hemsida handlar om, vad den förmedlar och för vem den är relevant. Här vinner du på att inte bara hastigt skriva ner något utan fundera ett tag. Lägg gärna några dagar på att skriva ihop en kort, koncis och effektiv text. Tänk på att detta är som gratisreklam för din webbsida, och en välformulerad, konkret och snitsig text kommer vara mycket mer lockande, och den kan leda till många fler klick, än en som är slarvigt skriven och otydlig i sitt budskap. När du väl har allting färdigt så är det bara att lägga till länken som kommer synas under relevant kategori.

Bättre synlighet

Många som aldrig har hört talas om webbkatalogerna tycker kanske att det låter lite märkligt och ser inte skillnaden mellan dessa och sökmotorer. Även om sökmotorer låter som det enklaste sättet att synas på nätet så är det inte alltid sant. Sökningar via sökmotorer är ofta ganska allmänna och ibland rätt vaga med resultatet att miljontals träffar hittas på en halv sekund. Vi vet alla att de flesta tröttnar efter bara en sida och att man aldrig går igenom ens en bråkdel av resultaten, och din sida som dök upp på sida fem blir aldrig sedd, trots att det var precis detta personen ifråga behövde. Att ha din sida länkad via en webbkatalog kan få dig att klättra på sökmotorernas resultatlista i takt med att du har fler bra länkar på nätet och länkningen kan även ge fler besökare som kommer direkt från webbkatalogen.

Både den som vill synas mer på nätet och den som dagligen använder det för att finna information, tjänster och produkter vinner på att använda webbkatalogerna. En seriös webbkatalog ser hela tiden till att länkarna de har är uppdaterade och välorganiserade vilket blir som en garanti för en användare att sajterna listade går att lita på. Den som har sin hemsida länkad i bra webbkataloger behöver inte oroa sig för att massa skräplänkar ska dyka upp eller att oseriösa eller rentav olagliga sajter listas bredvid ens egen länk, som kan påverka det intryck denna ger och få potentiella besökare att vända sig till en annan, liknande sida. En annan viktig aspekt är att det är helt kostnadsfritt. Många företag vet alltför väl hur dyr markandsföring är, men genom att spendera en stund på att skapa en länk från en webbkatalog så får du helt gratis uppmärksamhet och chansen till fler besökare till din sajt.