WordPress

Att snabbt bygga en webbplats

WordPress är en programvara med öppen källkod som driver mer än 42,4 procent av alla webbplatser online. Det är ett innehållshanteringssystem (CMS) som gör det möjligt för användare att enkelt bygga och redigera sina egna webbplatser. Plattformen är gratis att använda, ett faktum som förklarar dess popularitet och bestående framgång bland små och medelstora företag samt stora organisationer som Sony Music. Den är också känd för sin säkerhet och sitt peer-reviewed kodförråd.

Plugins och teman

WordPress har ett omfattande ekosystem av insticksprogram, som kan utöka dess funktionalitet för att lägga till nya funktioner eller förbättra befintliga. De kan nås via WordPress instrumentpanel, och de fungerar som kodutdrag som laddas upp till servern. Plugins är en utvecklingsstrategi som kan förvandla WordPress till alla slags mjukvarusystem och applikationer, som endast begränsas av programmerarnas fantasi och kreativitet.

De kan lägga till ny funktionalitet och nya möjligheter, inklusive bildslidare, integration av sociala medier, e-handelsvarukorgar, kontaktformulär och mycket mer. Genom att lägga till dessa element kan WordPress bli mer användarvänligt och mer användbart för en webbplats publik.

Sida vs inlägg

Sidor är de mer statiska delarna av din webbplats, medan inlägg är mer dynamiska. En sida är en samling information, vanligtvis i form av text, bilder och videor. Ett inlägg är däremot ett innehåll som är skrivet i WordPress och som kan innehålla länkar till andra inlägg på webbplatsen. Ett inlägg kan också ha flera kategorier och taggar, vilket hjälper besökare att hitta det i WordPress sökmotor.

WordPress mallar Vs teman

Ett WordPress-tema är en fördesignad webbdesign som utvecklare använder för att snabbt bygga en webbplats. De är ett bra alternativ för designers och utvecklare som vill undvika den tidskrävande processen att bygga en webbplats från grunden.

WordPressmallar vs. teman

En mall är en fil som skapas av ett tema och som styr visningen av visst innehåll på din webbplats. Dessa filer varierar från tema till tema och kan användas för att skapa olika layouter. Vissa teman gör det enkelt att anpassa mallar, medan andra inte gör det.

Vad består WordPress-mallar av?

Teman består av en mängd olika filer, inklusive slingor och andra komponenter. De innehåller också särskilda filer som levererar statiskt innehåll till vissa sidor. Dessa kallas återanvändbara filer och är viktiga för WordPress-webbplatser eftersom de gör det lättare att ändra webbplatsens utseende utan att behöva gå tillbaka till rotmappen och redigera koden.

Vad kan teman göra med dessa filer?

Filerna i ett WordPress-tema är avgörande för hur det fungerar. De är ansvariga för att leverera rätt innehåll till din webbplats vid rätt tidpunkt. Dessa filer skickar en förfrågan för att bestämma vilka sidor och inlägg som ska levereras, sedan avslutar ett PHP-meddelande processen.

Plugins är plugins som lägger till funktioner till din WordPress-webbplats. De är användbara för att ändra saker som knappar för sociala medier eller navigationsmenyer, i stället för att behöva ändra hela ditt tema.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

Jobb som WordPress-utvecklare är en bra karriärväg för blivande webbutvecklare. De är tillgängliga för nybörjare och är en bra utgångspunkt för att skaffa sig erfarenhet av kodning, även om de också kan vara lukrativa och tillfredsställande för erfarna kodare.

Hur man blir WordPress-utvecklare

Som med alla karriärer innebär det att bli WordPress-utvecklare en betydande mängd hårt arbete, lärande och trial and error. Det bästa sättet att börja är att gå ett bootcamp för webbutveckling eller en onlinekurs, som kan utbilda dig i alla de färdigheter som krävs för detta område.

En wordpressutvecklare ansvarar för att skapa och underhålla programvaran som driver en webbplats. Bland andra uppgifter kan de ändra webbplatsens tema och funktionalitet, redigera dess kärnbeteenden och bygga anpassade plugins. Avhängigt av vad du är intresserad av kan du fokusera på ett av tre huvudområden: teman, plugins och WordPress kärnplattform. Varje område kräver sina egna unika kodningskunskaper, så det är viktigt att prioritera vilka du vill engagera dig i.

Teman är den grafiska stilen på framsidan för en WordPress-webbplats. De kräver kunskaper i HTML och CSS, eftersom dessa språk dikterar layouten och formateringen av temats element. Att utveckla teman är särskilt tilltalande för dem som har en bakgrund eller ett intresse för grafisk design.

Många wordpress-utvecklare är också frilansare och arbetar på distans med kunder runt om i världen. Även om det kan vara frestande att arbeta när du vill, kräver frilansjobb ofta långa arbetsdagar och är mer känsliga för avbrott. Bearne, som har arbetat med kärnan och ett antal premium WordPress-plugins, varnar för att frilansare bör tänka på skatte-, marknadsförings- och försäkringskostnader innan de väljer denna karriärväg.